Agenda

Datum Activiteit Locatie Entrée Tijd
2 Juni 2024Nijmegen Klinkt | Valkhof KlassiekValkhof |NijmegenGratis15.00 uur
23 Juni 2024ZomerconcertHortus | Nijmegen€ 15,0016.00 uur
19 Oktober 2024Carmina Burana i.s.m. Toonkunstkoor NijmegenJan Massinkhal | Nijmegen€ 25,0020.00 uur
16 November 2024Concert i.s.m. Koninklijke Harmonie OosterbeekN.t.b.-20.00 uur
1 December 2024Najaarsconcert | SheherazadeTheaterkerk | BemmelN.t.b.15.00 uur

Requiem voor de Vrede
Aan de vooravond van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag speelt Philharmonie Nijmegen in samenwerking met het Nederlands Concertkoor een heel bijzonder werk. Het ‘Requiem voor de Vrede’ (1996) van de Hongaarse componist Frigyes Hidas is geschreven als herdenking aan de Hongaarse Opstand van 1956. De muziek wisselt van innig tot wrang, van uitbundig tot angstaanjagend. Dit requiem ontroert je en sleept je mee.
Geen treffender symbool voor de levenscyclus dan een muzikale fuga, en geen groter meester hierin dan Bach. Zijn ‘Fantasie en fuga in G mineur’ vormt dan ook de opmaat van dit concert.
Ook klinkt deel 1 van de ‘Unvollendete’ van Schubert. Het begint zacht, met een duister en geheimzinnig karakter. Na een dramatische pauze in het stuk volgt een doorwerking in majeur, waarmee hoop wordt gesymboliseerd.

Het Nederlands Concertkoor
Het Nederlands Concertkoor telt ruim negentig geschoolde en gedreven amateurzangers die professionele kwaliteit brengen. We kennen een lange traditie met professionele orkesten als het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, en we zongen onder dirigenten als Jaap van Zweden, Marc Albrecht en Antony Hermus. Tot ons repertoire behoren de grote koorwerken van de achttiende tot en met de twintigste eeuw. De artistieke leiding is in handen van dirigent Louis Buskens en pianist Thom Janssen.

De solisten
Charlotte Janssen – sopraan
Carina Vinke – alt-mezzo
Eric Reddet – tenor
Martijn Sanders – bas-bariton

Programma
Tijdens het concert in de Boskapel zal Philharmonie Nijmegen voor de pauze nog twee andere werken ten gehore brengen: het eerste deel uit Symfonie nr. 8 ‘Die Unvollendete’ van Franz Schubert, en de Fantasia en fuga in g van J.S. Bach.

Kaarten voor het concert op 4 mei 2024 in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam kunt u bestellen via de ticketpagina van het Muziekgebouw aan ’t IJ.
Kaarten voor het concert op 3 mei 2024 in de Boskapel in Nijmegen kunt u op onze website bestellen bestellen.

Het volledige programma is terug te vinden op onze repertoirepagina.

Zie voor meer culturele activiteiten in Nijmegen: www.ugenda.nl of www.nijmegenmuziekstad.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven