Voorjaarsconcert: Pianoromantiek – publieksfavoriet

Romantisch – romantischer – Rachmaninov
Philharmonie Nijmegen speelt dit voorjaar in samenwerking met jong talent Yang Yang Cai het pianoconcert no. 2 van Rachmaninov, een van de populairste klassieke muziekstukken ooit. Het uiterst romantische stuk is bekend uit vele films en kent een onaflatende stroom van lyrische thema’s. Het is een liefdesverklaring aan de kunst zelf, en aan menselijke veerkracht. Geen wonder dat het werk zo geliefd is: muziek als helende kracht.

Programma
Ruslan en Ludmila (1842, Michail Glinka); Pianoconcert no. 2 (1901, Sergej Rachmaninov); Symfonie No. 1 (1894/5, Vasily Kalinnikov)

Soliste
Yang Yang Cai (24) is een jonge Nederlandse soliste die al verschillende prijzen heeft gewonnen en in Europa en Azië heeft opgetreden. Zij heeft recent een eigen album ‘La Legierezza’ uitgebracht. Zij rondt dit jaar haar masterstudie af aan het conservatorium van Amsterdam. Zij ziet muziek als een brug tussen haar en de luisteraar, en zoekt bij elke uitvoering naar een intense connectie met het publiek, via de muziek als universele taal.
Voor meer informatie, ga naar www.yangyangcai.com.

NB: Het programma bevat muziek van Russische componisten (uit de 19e eeuw). Om te voorkomen dat dit de indruk van een politieke steunbetuiging zou wekken, wil het orkest uitspreken dat het de inval van Rusland in Oekraïne ten scherpste veroordeelt.

Concertgegevens

Datum:17 maart 2024
Aanvang concert:15.00 uur
Zaal open:14.30 uur
Locatie:Cultuurhuis De Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
Entreeprijzen:
VoorververkoopVolwassenen€ 18,00
Jongeren/studenten€ 11,00
Kinderen€ 11,00
ConcertkassaVolwassenen€ 19,50
Jongeren/studenten€ 13,00
Kinderen€ 13,00
ConsumptieEr is geen consumptie inbegrepen
Delen is lief
Winkelwagen
Scroll naar boven