Eerste concert: NMWO maakt oversteek

Na 15 jaar maakt NMWO de oversteek naar een nieuwe naam en huisstijl. Dit wordt ook duidelijk in het programma op 13 november a.s.. Het orkest slaat weer bruggen tussen klassieke en hedendaagse componisten. Zoekt extremen op in stijl, sfeer, moeilijkheidsgraad en thematiek.

Van de prachtige volkse melodieën van Arnold’s Scottish Dances naar de dromerige en eigentijdse klanken van Ellerby’s Paris Sketches. En van een woeste sabbat van de Nacht op de Kale Berg van Mussorgsky naar het toppunt van romantiek in het Adagio uit Rachmaninov’s tweede symfonie. Tot slot staan twee werken van Sparke op het programma waarmee we aan de andere kant van de brug zijn aangekomen. Wind Sketches over de zeven zeeën en Moving Heaven and Earth waarin de brug tussen verschillende werelden wordt gemaakt.

Oversteek naar Philharmonie
Het concert staat ook in het teken naar de oversteek naar de nieuwe naam van het orkest. Waar we 15 jaar geleden de huisstijl starten met de Waalbrug in het logo, gaan we mee met onze tijd en maken De Oversteek. “We merkten een paar jaar geleden dat de naam van het orkest niet goed bleef ‘hangen’. Toen zijn we gaan kijken naar andere namen. Uit een brainstorm met alle leden is toen de naam gekozen. Nederlandstalig, de verbinding met de stad Nijmegen moest erin blijven terug komen en ook duidelijker wat de stijl van het orkest is.” vertelt de trotse voorzitter Pieter de Vries Robbé. “Afgelopen jaar konden we muzikaal helaas niet veel, maar achter de schermen hebben we de tijd gebruikt om de huisstijl te ontwikkelen. Ik ben erg trots op het resultaat. En dat laten we graag zien tijdens het presentatieconcert.”

Delen is lief
Winkelwagen
Scroll naar boven